Kära medlemmar!

Nedan får ni igen lite aktuell information om läget med banan, juniorgolfen och lite till.
Snart blir det spel på Ljusnedals golfbana!
Arbetet med golfbanan pågår för fullt och mycket är redan klart, vilket är riktigt kul och ger anledning att hoppas på mycket fina banförhållanden i år!
  • Bevattningsanläggningen har kommit i ordning och är nu driftsatt.
  • Alla greenar har skurits, hjälpsådden är gjort, gödsling och dressning pågår.
  • Alla bunkrar har jobbats igenom med maskin två varv och ser fina ut.
  • Nya flaggor och hålkoppar är inköpta.
  • Tee-bänkar ska målas om
  • Caféet vid 8:an ska fräschas upp med bl a nya utemöbler
  • Samtliga fairways är klippta (det kan jämföras med i fjol då 9, 13 och 14 inte kunde klippas förrän början av juli pga blötan)
Det är för tidigt att sätta exakt datum, men om den utlovade värmen kommer så bör vi inom ett par veckor kunna öppna för medlemmar att spela 9 hål. När vårfloden har passerat och sjöhålen torkar ur så öppnar resten av banan!
Renoveringen av Gyllene Bocken börjar bli klar med bl a nytt kök och ny bar. Av hänsyn till coronasmittan så flyttas möjligen öppningen fram till mitten av juli, men restaurang och bar kommer ha öppet dagligen under stora delar av sommaren.
Värva nya/nygamla medlemmar till klubben!
När vi ser på medlemsantalet i klubben (och spelrätter på banan) så konstaterar vi att det fortfarande minskar något sedan några år. Jag hoppas att alla som intresserar sig för golfen på Ljusnedal ser till att förnya sitt medlemskap och även betalar in spelrätten för banan. Det läggs mycket energi på att banan och faciliteterna runt ska bli finare än på länge, och det förutsätter förstås att vi blir fler och fler som vill vara medlemmar och att fler besöker banan som gäst.
Så se dig omkring bland kompisar, kanske är det någon som bara behöver lite uppmuntran för att återuppta golfandet.
SGF ser generellt denna vår en kraftig ökning i antal spelade rundor och även en ökning i antalet nya medlemmar i golfklubbarna.
Medlemskväll, information och vårstädning
Inom kort kommer vi att bestämma datum för en kväll, antagligen veckan innan Midsommar, då vi hjälper till en stund på banan med att snygga till inför öppningen för greenfeespel. Samma kväll håller även klubbstyrelsen och Gyllene Bocken informationsträff och vi ordnar enklare tilltugg och samvaro. Höll ögonen öppna för datum som kommer snart.
Juniorerna behöver en samordnare!
En av våra juniorer, Lucas Östberg, kommer att vara aktiv som tränare för juniorerna, men vi behöver en förälder/vuxen som vill engagera sig att organisera, hjälpa till och kommunicera kring juniorgolfen. Hör av dig här på Facebook eller mejla till: styrelsen@funasfjallengolf.se om du kan hjälpa till.
Tills dess – hoppas ni har kommit igång med träningen på rangen!
Styrelsen genom Thomas

Leave a reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go top