Är du sugen att spela golf på en av Sveriges vackraste fjällbanor har du hittat rätt!

HÖGHÖJDSGOLF
Sven Arnell och hustrun Märta flyttade till Funäsfjällen 1948. De etablerade Gyllene Bocken, ett klassiskt fjällhotell, för att försörja sig. När sjön Lossen skulle regleras fick Sven plötsligt en idé. På grund av intrånget som uppdämningen av sjön skulle innebära för innevånarna hade det bildats en så kallad regleringsfond där medel kunde sökas för att skapa nya aktiviteter i området. Sven bestämde sej för att anlägga en golfbana. Idag är banan etablerad och vida känd för sitt utsökta läge och layout. Banan är Sveriges äldsta fjällbana och det har nu spelats golf här i över 40 år. Vackert inbäddat bland fjällen slingrar sig 18 hål utmed Ljusnedalssjön och dess omliggande natur.

Trots närheten till fjällen där klimatet inte är det mest fördelaktiga har man här lyckats skapa en högklassig bana, den ligger ju mitt i Sveriges snösäkraste område…. Att den stått som värd för den svenska golftouren gångerna två är bara det ett bevis på att Sven lyckades med sitt banbyggande. Banan rankas av tidningen Golf Digest till den bästa i Jämtlands län tillsammans med Östersund-Frösö GK, vilket även det säger en del.

UNIK LAYOUT
Layouten på golfbanan är varierande. Det är skog, park och seaside i en härlig mix. Du som är erfaren får en rejäl utmaning genom kraven på taktiskt tänkande, träffsäkerhet men även möjligheten att få eagleputtar om du slår långt och vågar lite. Du som är nybörjare blir inte heller besviken, hålen är inte alltför långa och vyerna, VYERNA!! Seasidehålen längs med Ljusnedalssjön är närmast sagolika. Samtidigt som du blickar ut över dessa underbara vyer, står du stabilt på fina greener och fairways. Svensk Golfs beskrivning säger nog allt: ”Banan är inte vacker, den är helt bedårande”.

Golfsugen men inte tagit Grönt kort? Ta en kurs på Funäsfjällens GK eller prova Ramundbergets golfbana som har Pay & Play. 9 hål i kuperad skogsterräng med många vattenhinder. En teknisk och lekfull korthålsbana som slingrar sig längs Ljusnan med vacker utsikt över Skarsfjället.

Mellan 16 juli och 15 september  kl. 8:00 – 16:00 gäller tidbokning via mingolf.se . Var god och respektera.

reducerad Greenfee tom 30 juni 2021

Senior 300 kr  18 hål
Junior 150 kr   18 hål    (fylld 12 – 21)
Barn 0 – 12 år   0 kr

GREENFEE   from 01 juli 2021
Senior 450 kr  18 hål
Junior 225 kr   18 hål    (fylld 12 – 21)
Barn 0 – 12 år   0 kr

Distansmedlemmar betalar ordinarie greenfee se ovan.

Länsgreenfee
Senior 300 kr
Junior 150 kr (fylld 12 – 21)

Golfbil
18 hål, 400 kr (med läkarintyg 250 kr)
bagvagn 40 kr

TISDBOKNING
Du bokar starttid på golf.se  eller på kansli@funasfjallengolf.se
För bokning av starttid krävs golf-id för samtliga spelare.
Tidsbokning gäller under tiden:
1 jul – 15 sep mellan kl 08.00-16.00. Därefter fram till säsongslut gäller bollränna.
Senast 15 minuter innan Tee-time skall bollens närvaro bekräftas till receptionen om den är bemannad.
Övriga tider gäller bollränna. Dock har bokad tid förtur framför bollränna. Sista boll som får gå ut från bollränna före första starttid är kl. 07.50.

Go top