Sveriges äldsta fjällbana.
Funäsdalsfjällens GK bildades 1972. Klubben fick sina första 9 hål 1973 för att 14 år senare omfatta 18 hål.

Golfen i Funäsfjällen har sedan 1973 varit ett viktigt inslag för bofasta och turismen här i Funäsfjällen. Mannen bakom banan var Sven Arnell som med hustru Märta och barn 1948 kom från Stockholm och  etablerade Värdshuset Gyllene Bocken.
Efter Lossensjöns reglering fick Sven i mitten av 1960-talet idén om en golfbana. Med hjälp av dåvarande Tännäs Kommun och dess ingenjör Bo Magnusson, från Ytterhogdal, byggdes nio hål vilka invigdes 1973 av dåvarande Landshövdingen Hans Gustavsson och Sven Tumba.
Banan blev en succé, vilken blev än större 1987 då nio nya hål invigdes och Ljusnedal ståtade med en komplett artonhålsbana i fjällen.

Banan har en fantastisk mix av skogs- park- och seasidehål.
Nils Sköld och senare Sune Linde har ritat en mycket speciell och omväxlande bana. Olika vindar gör att klubbvalen hela tiden måste värderas.
Slår du ett dåligt slag och blir förtvivlad räcker det ofta med att låta blicken möta fjällen, som syns från de flesta av hålen, så är man nöjd och i balans igen.

Klubben har medlemmar från hela Sverige. Storhetstiden var början av 1990-talet då antalet medlemmar under några år var omkring 1500. Numera ligger vi tryggt på ca 400.
Vi vill påstå att alla känner alla på ett eller annat sätt och blir du medlem är du välkommen in i vårt gäng.

Välkomna!

Styrelsen Funäsdalsfjällens Golfklubb

Go top